Stappenplan

Zodra u huishoudelijke hulp wilt ontvangen dan bent u bij Zorg en Ondersteuningspunt op het juiste adres. Uw gegevens kunt u invullen op het formulier. Vervolgens zal één van onze medewerkers contact met u opnemen. Wanneer u huishoudelijke hulp ontvangt, betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte daarvan wordt bepaald door uw gemeente en door het Centraal Administratiekantoor (CAK).  Van het CAK zult u ook de rekening ontvangen, voor het betalen van de eigen bijdrage.

Doordat de huishoudelijke zorg persoonlijk zal zijn vinden wij het belangrijk om rekening te houden met uw situatie en wensen. Wij plannen daarom ook eerst een kennismakingsgesprek met u in met één van onze zorg coördinatoren voordat de daadwerkelijke hulp start. Het vertrouwde gevoel is erg belangrijk voor beide partijen.

Zodra u de WMO-indicatie heeft, kunnen wij aan de slag. Zorg en Ondersteuningspunt vindt het belangrijk dat u altijd op de hoogte blijft. Daarom hebben wij een map met daarin uw ondersteuningsplan. In dit plan staan er meerdere dingen zoals uw wensen maar ook onze contactgegevens en de algemene voorwaarden. De map wordt in uw eigen woning bewaard zodat u deze altijd bij de hand heeft.